Deelname Utrecht Singelloop – doe jij mee?

Op 1 oktober rent De Special Social Club weer mee met de Utrecht Singelloop. Met een grote groep vrijwilligers en deelnemers willen wij laten zien dat iedereen mee kan doen aan een regulier sportevenement. Beperking of geen beperking, iedereen is welkom om mee te rennen namens de Special Social Club!

Om ons zo goed mogelijk voor te bereiden zijn wij al druk bezig met oefenen. 

Al verschillende keren zijn de deelnemers samen met hun buddy de straat op gegaan om te trainen en aan elkaar te wennen. Om jullie een inkijkje te geven hebben wij een filmpje gemaakt om te laten zien hoe de deelnemers en buddy’s samenwerken!

Wil jij ook graag meedoen aan de Utrecht Singelloop namens De Special Social Club? Wil jij deel uitmaken van een bijzonder evenement? We zijn nog op zoek naar enthousiaste deelnemers én hardloop buddy’s voor de Utrecht Singelloop. Of je nu wilt meedoen als hardloper of je passie wilt delen door een hardloopmaatje te zijn, iedereen is welkom!

Samen verleggen we grenzen en laten zien dat een beperking geen beperking hoeft te zijn. Dus, ben je klaar voor een avontuur en wil je samen werken aan een sportief doel? Twijfel dan niet en neem contact met ons op!ADE is één van de meest bezochte evenementen in Amsterdam, maar helaas kan niet iedereen hieraan meedoen; veel mensen met een beperking vinden dit evenement te druk en blijven liever thuis. “Door mijn spasme voel ik me op grote evenementen vaak bekeken en kan ik niet mezelf zijn, vaak wordt er gedacht dat ik dronken ben, hierdoor wordt ik zelfs weleens geweigerd.”

Om deze reden is De Special Social Club aanwezig tijdens de afsluiter van ADE; het ADE Hangover Festival. Ons concept wordt toegepast om de toegankelijkheid en inclusie binnen het festival te bevorderen door de volgende faciliteiten:

• Een aanliggende prikkelarme ruimte
• E
en aparte toegankelijke ingang
• Een happiness team
• Een vette (en inclusieve) programmering, bestaande uit talentvolle DJ’s die normaal niet zo snel een podium krijgen.

Het doel van de stage is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Zo verlagen ze de drempels tot deelname aan festivals voor mensen met een beperking of iedereen die dit normaal ‘spannend’ vindt. 

Onze stage gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid; het gaat erom een omgeving te creëren waarin iedereen zich veilig, geaccepteerd en gezien voelt.