Visie en Missie

Icon5

Onze visie

Wij geloven dat dansen, sporten en sociale interacties basisrechten zijn voor iedereen. In onze huidige maatschappij zijn de drempels soms erg hoog zijn voor mensen met een beperking, zij hebben niet makkelijk toegang tot de dingen die voor de meeste mensen als “vanzelfsprekend” worden beschouwd. Wij streven naar inclusie in de maatschappij.

Onze missie

Onze missie is om de huidige drempels voor mensen met een beperking te verlagen, zodat iedereen volwaardig mee kan doen in onze maatschappij. De Special Social Club verlaagt deze drempels op het gebied van uitgaan, sport en cultuur.  

Ons programma

De Special Social Club richt zich op het sociale aspect van mensen met een beperking in Nederland. Met ons programma organiseren wij sociale activiteiten; inhoudelijke evenementen, uitgaans feesten, sportactiviteiten en online evenementen. Daarnaast heeft de stichting een online platform opgezet, genaamd Special Social Connect, om toegankelijke activiteiten in Nederland in kaart te brengen. 

Special Social Connect  
Een platform dat vraag en aanbod aan toegankelijke activiteiten samenbrengt!

Toegankelijke activiteiten in Nederland worden in één overzicht in kaart gebracht. Deze activiteiten worden georganiseerd door stichtingen en zorginstellingen, maar ook door culturele organisaties en sportorganisaties. Deze verbinding zorgt ervoor dat mensen met een beperking volwaardig deel uit kunnen maken van onze samenleving, zowel on als off-line

Bekijk hier Special Social Connect website 

Connect

Educatieve evenementen  
Educatieve evenementen die bijdragen aan de ontwikkelingen van een mens. In het teken van de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen organiseren wij ‘Het Special Social Verkiezingsdebat’! Een interactief debat waarbij de aanwezigen samen met de partijen VVD, PVDA, D66 en Volt in gesprek gaan over de toegankelijke toekomst van Amsterdam, met als moderator niemand minder dan Rick Brink!

Uitgaansfeesten  
Uitgaansfeesten waar er een feestelijke sfeer hangt waar iedereen zichzelf kan zijn! De evenementen worden georganiseerd op hippe uitgaanslocaties in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Mensen met beperking en mensen zonder beperking gaan samen los op verschillende hitjes van onze DJ Bobo en MC Perez! 

Bekijk hier de agenda 

Avondfeest

Sportactiviteiten
Mensen met een beperking zijn niet beperkt! Met onze Special Social Sport Club stimuleren wij onze doelgroep om te gaan sporten! Het draagt bij aan de mentale gezondheid en het is een toegankelijke manier om nieuwe vrienden te maken! 

Bekijk hier de sportactiviteiten

Marathon Team foto

Online evenementen
De allerleukste bingo’s, quizzen en woonkamer-feestjes op de donderdagavond! Deelnemen aan de online evenementen is  makkelijk en toegankelijk, daardoor is de drempel laag om mee te doen. Mensen uit heel Nederland nemen deel hieraan!

Bekijk hier de agenda 

Online Evenementen