De Club evenementen

De evenementen van De Special Social Club zijn inclusief en toegankelijk, waarbij we een omgeving creëren waar iedereen gezien wordt, zich welkom en prettig voelt. We organiseren zowel specifieke evenementen voor onze doelgroep als samenwerkingsevenementen waarbij ons concept wordt geïntegreerd in het reguliere uitgaansleven. De evenementen zijn niet alleen geschikt voor mensen met een beperking, maar we verwelkomen iedereen! 

Uitgaansfeesten, festivals, culturele evenementen en sportactiviteiten worden georganiseerd in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Nijmegen. 

Uitgaan

Uitgaansfeesten

De uitgaansfeesten van de Special Social Club zijn er om mensen met een beperking samen te brengen, het draait allemaal om plezier hebben en verbinding maken!

Uitgaansfeest Tolhuistuin

Samenwerkings-evenementen

Door De Special Social Club te integreren in het reguliere uitgaansleven, brengen we ‘met en zonder beperking’ samen en maken we het voor iedereen makkelijker om uit te gaan. We doen dit door speciale evenementen te organiseren in bekende uitgaansgelegenheden zoals Paradiso, de Helling en Bird. Zo wordt het uitgaansleven voor iedereen toegankelijker en inclusiever.

Concert Paradiso

Cultuur

Festivals

Reguliere festivals zijn vaak te druk en niet toegankelijk genoeg. Voor veel mensen met een beperking is dit een drempel om deel te nemen. “Door mijn spasme voel ik me op grote evenementen vaak bekeken en kan ik niet mezelf zijn, vaak wordt er gedacht dat ik dronken ben, hierdoor word ik zelfs weleens geweigerd.” Om die reden is De Special Social Club aanwezig tijdens diverse festivals, ons concept wordt toegepast om de toegankelijkheid en inclusie binnen het festival te bevorderen.

DSC_0115

Social Talks

Social Talks zijn bijeenkomsten met als doel om sociale verbindingen te versterken, kennis en ervaringen uit te wisselen, en een ondersteunende omgeving te creëren waar mensen zich gehoord en begrepen voelen. 

Het verkiezingsgesprek met vier partijleden van PVDA-GL, D66, CDA en Volt

Sport

Deelname hardloopwedstrijden

Elk jaar nemen we deel aan de Amsterdam Marathon en Utrecht Singelloop, waarbij een grote groep vrijwilligers en deelnemers samen de 5/8 km aflegt. Mensen met een beperking kunnen met een buddy deze uitdaging aan gaan, van samen trainen tot de finish halen. Het doel van de deelname is om mensen met een beperking te motiveren om te sporten, doelgroepen samen te brengen en te laten zien dat iedereen kan deelnemen aan reguliere sportevenementen. 

Singelloop 2023 (1)

Benieuwd naar de evenementen?