Teambuilding uitjes voor bedrijven

Benieuwd naar een leuk bedrijfsuitje met sociale impact? Kom meer te weten over de Paralympische sportwereld en laat je inspireren tijdens onze leuke en leerzame sportclinics. Onze speciale paralympische clinics, geleid door professionele atleten, trainers en coaches, bieden de mogelijkheid om in de schoenen van een atleet te stappen en te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Een bijzondere en bovenal mooie teambuilding ervaring mét een maatschappelijk doel! 

Samen kunnen we het verschil maken en een toegankelijk Nederland realiseren! Om dit te bereiken hebben we dit programma opgesteld om te inspireren, te ervaren en plezier te beleven. 

• 40% van het totaalbedrag wordt gebruikt om het inclusieve festival van de Special Social Club te organiseren.
• De rest van de 60% wordt gebruikt om de clinic-instructeurs met een beperking of hun coaches te betalen. 

Rolstoelbasketbal

Samenwerken, plezier hebben en inspiratie opdoen over rolstoelvaardigheid en sporten. Paul Toes, een paralympische rolstoelbasketbalspeler, leidt de activiteit en deelt zijn inspirerende verhaal over zijn rolstoelervaring. Hij legt uit hoe rolstoelbasketbal werkt en dan gaan we zelf spelen en teams wedstrijden spelen.

Zittend Volleybal

Zittend volleybal vereist dezelfde vaardigheden en technieken als het staande spel met een paar belangrijke regelverschillen. Hoewel het vergelijkbaar is met volleybal, is het veel moeilijker omdat je andere spieren gebruikt en snelle reactietijden hebt; je kunt niet gewoon opstaan, rennen en naar de bal duiken.

Roelstoeltennis

Ontdek rolstoeltennis tijdens een unieke clinic van Pro-jeugdspeler Gino Hamel. Na een introductie en uitleg over de sport, krijgen deelnemers rolstoelen en start de warming-up. Via oefeningen en spelvormen leer je omgaan met de rolstoel en de beweging op de tennisbaan. Daarna volgt instructie in basistechnieken van rolstoeltennis met rackets en ballen.

Blindenvoetbal

Blindenvoetbal is een paralympische sport die in Nederland nog weinig bekendheid heeft. Met een afgeplakte skibril en een voetbal met belletjes, simuleren we de visuele handicap en wordt in kleine stapjes geleerd om op de andere zintuigen te vertrouwen.
Elke blinde speler krijgt een ziende coach die de blinde speler met de bal met belletjes een bepaald parcours laat afleggen en een doelpunt moet laten maken. Welk team werkt het beste samen en maakt de meeste doelpunten?

The impact program