We hebben een programma opgesteld om te inspireren, te ervaren en om terug te geven aan mensen met een beperking. We organiseren maatschappelijke teamuitjes; tijdens deze dag zijn plezier, teambuilding, vertrouwen en vaardigheden zijn de belangrijkste factoren om te slagen!
"Try to think of how to dribble and move forward in a wheelchair at the same time… that’s quite hard I can tell you. Through this experience, you really get an understanding of the daily challenges some people are faced with."
• Inspirerende Q&A met een Paralympische speler
• Een leuke en leerzame sportclinic
• Heerlijke lunch bij sociaal restaurant Happy Tosti
Bekijk de opties hieronder en vraag de offerte aan!
Rolstoelbasketbal is een leuke activiteit waarbij je moet samenwerken, plezier hebt en inspiratie op doet over hoe vaardig je moet zijn om een rolstoel te besturen en tegelijkertijd te sporten. We beginnen de clinic met een sportactiviteit onder leiding van een paralympische honkbalspeler, Paul Toes. Voorafgaand aan de clinic zal Paul je een inspirerend verhaal vertellen over hoe hij in een rolstoel terecht is gekomen, welke kracht het hem heeft gebracht en waarom hij zijn leven niet meer terug wil draaien zoals het was. Hierna zal hij je uitleggen hoe rolstoelbasketbal werkt, je laten spelen in je rolstoel en vervolgens ga je in teams een aantal wedstrijden spelen.
Het is een is een vorm van volleybal voor sporters met een handicap. Het vereist dezelfde volleybalvaardigheden en technieken als het staande spel met een paar belangrijke regelverschillen. Hoewel het vergelijkbaar is met volleybal, is het veel moeilijker omdat je andere spieren gebruikt en snelle reactietijden hebt; je kunt niet gewoon opstaan, rennen en naar de bal duiken.
Ontdek de wereld van rolstoeltennis tijdens deze unieke clinic van Pro-jeugdspeler Gino Hamel. Met een trailer vol rolstoelen en professionele rackets komen wij op elke gewenste locatie. Nadat Gino zichzelf heeft geïntroduceerd en een korte uitleg heeft gegeven over de sport, krijgen alle deelnemers een rolstoel en wordt begonnen met de warming-up. Aan de hand van diverse oefeningen en spelvormen leer je om te gaan met de rolstoel en de manier van bewegen over de tennisbaan. Als de deelnemers eenmaal gewend zijn in de rolstoel, worden de rackets en ballen erbij gepakt en leert Gino de groep de basistechnieken van rolstoeltennis. Heeft de groep de technieken onder de knie, dan sluiten we af met een wedstrijd. Degene die durft mag een partijtje spelen tegen Gino. Bij grotere groepen is het mogelijk om met meer Pro-spelers en op meerdere velden te spelen.
Blindenvoetbal is een paralympische sport die in Nederland nog weinig bekendheid heeft. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap. Met een afgeplakte skibril en een voetbal met belletjes, simuleren we de visuele handicap en wordt in kleine stapjes geleerd om op de andere zintuigen te vertrouwen.
Na de warming-up worden de spelregels uitgelegd. Elke blinde speler krijgt een ziende coach die de blinde speler met de bal met belletjes een bepaald parcours laat afleggen en een doelpunt moet laten maken. Welk team werkt het beste samen en maakt de meeste doelpunten?
Contact
Tolhuisweg 2
1031 CL Amsterdam
+31 (0)6 364 15 349
info@despecialsocialclub.nl
Bank NL71INGB0008782383
RSIN 859468975
BTW NL859468975B01
KvK 73336637