De Special Social Club bestaat 5 jaar!

Op 17 november 2018 organiseerde De Special Social Club de eerste officiële editie van De Special Social Club in Sociëteit Sexyland. Een denderend succes, al zeggen wij het zelf. Dat betekent dat De Special Social Club dit jaar 5 jaar bestaat!

 

De Special Social Club is een plek waar vriendschap en inclusie centraal staan. Een plek waarin we samenwerken, leren van elkaar en waar iedereen uniek is en erbij hoort! Iedereen is welkom. 

De Special Social Club is ontstaan vanuit plezier en kracht, en niet vanuit medelijden. Deze mentaliteit heeft ons ver gebracht en heeft gezorgd voor een hechte Special Social Club Community.

Wij zijn trots dat we na vijf jaar niet alleen het uitgaansleven toegankelijker maken, maar ook sport en culturele evenementen organiseren!

 

ADE is één van de meest bezochte evenementen in Amsterdam, maar helaas kan niet iedereen hieraan meedoen; veel mensen met een beperking vinden dit evenement te druk en blijven liever thuis. “Door mijn spasme voel ik me op grote evenementen vaak bekeken en kan ik niet mezelf zijn, vaak wordt er gedacht dat ik dronken ben, hierdoor wordt ik zelfs weleens geweigerd.”

Om deze reden is De Special Social Club aanwezig tijdens de afsluiter van ADE; het ADE Hangover Festival. Ons concept wordt toegepast om de toegankelijkheid en inclusie binnen het festival te bevorderen door de volgende faciliteiten:

• Een aanliggende prikkelarme ruimte
• E
en aparte toegankelijke ingang
• Een happiness team
• Een vette (en inclusieve) programmering, bestaande uit talentvolle DJ’s die normaal niet zo snel een podium krijgen.

Het doel van de stage is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Zo verlagen ze de drempels tot deelname aan festivals voor mensen met een beperking of iedereen die dit normaal ‘spannend’ vindt. 

Onze stage gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid; het gaat erom een omgeving te creëren waarin iedereen zich veilig, geaccepteerd en gezien voelt.