De Special Social Sport Club

Sporten heeft een positieve invloed op het fysieke welzijn. Helaas is sporten niet altijd vanzelfsprekend voor mensen met een beperking; het gaat om het vinden van de juiste begeleiding, het vinden van een plek waar begrip is voor jouw situatie. Dit vind je bij De Special Social Sport Club! De Special Social Sport Club is opgericht om de huidige drempels te verlagen voor mensen met een beperking en hen te motiveren om te gaan sporten. Mensen met een beperking en zonder beperking trainen samen om een mooi doel te bereiken. Je ontmoet nieuwe mensen, werkt aan een betere gezondheid en krijgt meer motivatie om doelen te behalen!

De kernactiviteiten van De Special Social Sport Club zijn het organiseren van sportevenementen in Nederland en deelnemen aan reguliere sportwedstrijden. Hierbij heeft de stichting een uniek aspect; het buddysysteem waarbij een persoon met een beperking gekoppeld wordt aan een persoon zonder een beperking, om inclusie te stimuleren. Een positieve sfeer waarbij iedereen, ongeacht zijn/haar beperking, zich onderdeel voelt van De Special Social Club!

De Special Social Sportmiddagen

Wij organiseren sportmiddagen in Amsterdam en Utrecht. Hou de agenda in de gaten voor de aankomende sportactiviteiten! 

Deelnemen aan sportevenementen

Foto's NN City Run Rotterdam

Utrecht Singelloop

Een rondje Singel, hoe gezellig! Op zondag 2 oktober gaan we meedoen met de Utrecht Singelloop. We willen ook hier met zo'n groot mogelijke groep gaan rennen, iedereen is welkom!

De TSC Amsterdam Marathon

In 2019 was de aftrap van De Special Social Sportclub en deden er 15 vrijwilligers en 10 deelnemers mee aan de Amsterdam Marathon. Afgelopen jaar was de Amsterdam Marathon wederom een succes met 29 vrijwilligers en 11 deelnemers waar we maar liefst €8000,- hebben opgehaald! Dit jaar gaan we nóg groter! Ben jij erbij? De Amsterdam Marathon is zondag 16 oktober.

De Amsterdam Marathon 2021 Aftermovie