De Special Social Sport Club

Sporten heeft een positieve invloed op het fysieke welzijn. Helaas is sporten niet altijd vanzelfsprekend voor mensen met een beperking; het gaat om het vinden van de juiste begeleiding, het vinden van een plek waar begrip is voor jouw situatie. Dit vind je bij De Special Social Sport Club! De Special Social Sport Club is opgericht om de huidige drempels te verlagen voor mensen met een beperking en hen te motiveren om te gaan sporten. Mensen met een beperking en zonder beperking trainen samen om een mooi doel te bereiken. Je ontmoet nieuwe mensen, werkt aan een betere gezondheid en krijgt meer motivatie om doelen te behalen! De kernactiviteiten van De Special Social Sport Club zijn het organiseren van sportevenementen in Nederland en deelnemen aan reguliere sportwedstrijden. Hierbij heeft de stichting een uniek aspect; het buddysysteem waarbij een persoon met een beperking gekoppeld wordt aan een persoon zonder een beperking, om inclusie te stimuleren. Een positieve sfeer waarbij iedereen, ongeacht zijn/haar beperking, zich onderdeel voelt van De Special Social Club!

1) De Special Social Sportmiddagen

Wij organiseren sportmiddagen in Amsterdam en Utrecht. Hou de agenda in de gaten voor de aankomende sportactiviteiten! 

2) Deelnemen aan sportevenementen

Utrecht Singelloop

Een rondje Singel van 5 km rennen met een grote en enthousiaste groep! Op zondag 2 oktober gaan we meedoen met de Utrecht Singelloop. Iedereen is welkom; we willen laten zien dat iedereen kan deelnemen aan een groot sportevenement. Wij zijn nog opzoek naar enthousiaste deelnemers en vrijwilligers. Meld je aan door een mail te sturen, klik op de knop!

De TSC Amsterdam Marathon

Dit jaar gaan we voor de derde keer op rij deelnemen aan de TSC Amsterdam Marathon. Met een grote groep willen we de 8 km rennen, om een inclusieve sfeer uit te stralen. Ben jij erbij? Vrijwilligers, deelnemers en supporters, meld je aan! De Amsterdam Marathon is zondag 16 oktober.

Foto's NN City Run Rotterdam

De Amsterdam Marathon 2021 Aftermovie