Online Wereld Gehandicaptendag Festival

Op donderdag 3 december is het Wereld Gehandicapten Dag. Deze dag is in het leven geroepen om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een beperking op de agenda te houden. Het isolement waar mensen met een beperking in zitten is nu in coronatijd vele malen erger. Velen zien familie en vrienden niet of amper en kunnen nergens naartoe. Daarom is aandacht voor deze dag dit jaar belangrijker dan ooit. 

Stichting De Special Social Club organiseert daarom het Wereld Gehandicaptendag Festival. Dit online evenement moet mensen met een beperking de zorgen even doen vergeten en leuke tijd bezorgen bij hen thuis. Daarnaast wil de stichting hiermee weer meer aandacht voor de situatie van mensen met een beperking aankaarten. 

Het wordt een onvergetelijke middag met veel muziek door diverse artiesten. Deelnemers kunnen fantastische prijzen winnen in een grote Disco Bingo. Natuurlijk mag de minister van Gehandicaptenzaken niet ontbreken deze middag. Meer details over het evenement volgen spoedig.

Stichting De Special Social Club gelooft in een wereld zonder beperkingen, een wereld waar iedereen dezelfde rechten heeft. De stichting voortgekomen uit een spontaan feest georganiseerd voor mensen met een beperking. Voor veel mensen in Nederland is het vanzelfsprekend dat je elk weekend gaat stappen, dansen met je vrienden en nieuwe mensen ontmoet echter, voor mensen met een beperking is dat niet het geval. Zij voelen zich vaak niet fijn in de ‘normale’ uitgaansgelegenheden of deze zijn niet toegankelijk.

De stichting maakt geen onderscheid in soorten beperkingen. Motto van de stichting is: “If you have a body, you are a dancer and if you are a dancer, we see you on the dancefloor!” Normaliter organiseert de Special Social Club activiteiten en feesten voor mensen met een beperking. Sinds begin van de coronatijd zijn de activiteiten van de stichting voornamelijk online met onder andere diverse livestreams waar men mee kan doen aan een quiz of bingo en leerzame of vermakelijke video’s.