“25-jarige Hugo start ‘Special Social Club’ voor zijn autistische broer.”

Het is vandaag Doing Donderdag. En daarom vertellen we je over mensen die vinden dat iets anders kan, en daar vervolgens zelf iets aan doen. Zoals de 25-jarige Hugo. Zijn broer Bob heeft een vorm van autisme en voelt zich in de meeste cafés en clubs niet op zijn gemak. Hij vindt het spannend om mensen aan te spreken en heeft het gevoel dat iedereen naar hem kijkt. Hugo vond het tijd om dat te veranderen. Daarom richtte hij de Special Social Club op in Amsterdam..

Speciaal voor zijn broer Bob en andere mensen met en zonder beperking. Inmiddels heeft de club drie feesten georganiseerd. Die waren een groot succes, lezen we in het AD.
En wie het uitgaan toch nog een beetje spannend vindt, wordt gewoon door een vrijwilliger mee de dansvloer op getrokken.

Heb jij ook een mooi verhaal over iemand die – net als de broer van Bob – iets doet waar anderen alleen maar aan denken. We horen het graag – laat het ons weten via Sublime.nl.

ADE is één van de meest bezochte evenementen in Amsterdam, maar helaas kan niet iedereen hieraan meedoen; veel mensen met een beperking vinden dit evenement te druk en blijven liever thuis. “Door mijn spasme voel ik me op grote evenementen vaak bekeken en kan ik niet mezelf zijn, vaak wordt er gedacht dat ik dronken ben, hierdoor wordt ik zelfs weleens geweigerd.”

Om deze reden is De Special Social Club aanwezig tijdens de afsluiter van ADE; het ADE Hangover Festival. Ons concept wordt toegepast om de toegankelijkheid en inclusie binnen het festival te bevorderen door de volgende faciliteiten:

• Een aanliggende prikkelarme ruimte
• E
en aparte toegankelijke ingang
• Een happiness team
• Een vette (en inclusieve) programmering, bestaande uit talentvolle DJ’s die normaal niet zo snel een podium krijgen.

Het doel van de stage is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Zo verlagen ze de drempels tot deelname aan festivals voor mensen met een beperking of iedereen die dit normaal ‘spannend’ vindt. 

Onze stage gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid; het gaat erom een omgeving te creëren waarin iedereen zich veilig, geaccepteerd en gezien voelt.