2020 begint goed voor de Special Social Club!

BENEFIETGALA

Op 18 januari 2020 vond het allereerste benefietgala ooit plaats in de IJ-Kantine. Precies naast Sociëteit Sexyland, waar het ruim een jaar geleden allemaal begonnen is. Er kwamen 210 mensen samen die allemaal de Special Social Club een warm hart toe dragen. Een ontzettend leuke avond. Wij hebben aan alle gasten kunnen vertellen wat onze dromen zijn en wat de toekomst voor de stichting is. Ook waren er diverse optredens. Zo was daar entertainer Rico, die met zijn twee nummers iedereen van zijn/haar stoel kreeg.  was er een geweldige show van Wimpie & De Domino’s. De avond was een groot succes en er is een enorm, mooi bedrag opgehaald voor de stichting waarmee wij de droom van de stichting kunnen waarmaken.

EERSTE FEESTEN 2020

Zaterdag 25 januari was alweer de 8e editie in Amsterdam. Wij vierden het 1-jarig bestaan van de stichting en hadden voor iedereen feestattributen en een traktatie geregeld. Er werd zoals altijd ontzettend veel gedanst, gesprongen en karaoke gezongen! Ons eerstvolgende feestje is 21 februari 2020 in Utrecht met een speciaal “Valentijn” thema. In samenwerking met UniekDating herhalen wij het succesrecept van vorig jaar en komt er op deze liefdevolle avond ook weer een speeddate-hoek. Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen wederom op veel vrolijke dansers en wellicht ook een aantal mooie, nieuwe koppels.

Een goed begin is het halve werk. Wij zijn erg benieuwd wat 2020 ons gaat brengen.

ADE is één van de meest bezochte evenementen in Amsterdam, maar helaas kan niet iedereen hieraan meedoen; veel mensen met een beperking vinden dit evenement te druk en blijven liever thuis. “Door mijn spasme voel ik me op grote evenementen vaak bekeken en kan ik niet mezelf zijn, vaak wordt er gedacht dat ik dronken ben, hierdoor wordt ik zelfs weleens geweigerd.”

Om deze reden is De Special Social Club aanwezig tijdens de afsluiter van ADE; het ADE Hangover Festival. Ons concept wordt toegepast om de toegankelijkheid en inclusie binnen het festival te bevorderen door de volgende faciliteiten:

• Een aanliggende prikkelarme ruimte
• E
en aparte toegankelijke ingang
• Een happiness team
• Een vette (en inclusieve) programmering, bestaande uit talentvolle DJ’s die normaal niet zo snel een podium krijgen.

Het doel van de stage is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Zo verlagen ze de drempels tot deelname aan festivals voor mensen met een beperking of iedereen die dit normaal ‘spannend’ vindt. 

Onze stage gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid; het gaat erom een omgeving te creëren waarin iedereen zich veilig, geaccepteerd en gezien voelt.