Voorlopig activiteiten stilgelegd in verband met het Coronavirus (COVID-19)

Wij vinden het belangrijk om een feest te geven waar iedereen veilig en ongestoord een leuke avond kan hebben. Gezondheid en veiligheid zijn daarin de belangrijkste punten. In verband met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus hebben wij dan ook besloten om alle activiteiten van de stichting te annuleren of in ieder geval te pauzeren. 

Mocht je vragen hebben hierover dan kun je ons bellen via 06-36415349 of een mailtje sturen via despecialsocialclub@gmail.com. 

Wij wensen iedereen sterkte in deze bizarre tijd. Wij hopen jullie binnenkort weer te zien op een van onze feestjes als vanouds. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten houden om te zien wanneer deze weer beter is. Wij gaan per evenement evalueren of deze door kan gaan of niet. 

UPDATE (24/03/2020): de Rijksoverheid heeft bepaald dat er tot 1 juni 2020 geen samenkomsten georganiseerd mogen worden. Tot die tijd zijn er dus geen evenementen, maar wij zijn druk bezig met de organisatie van online activiteiten. Houd deze website en onze social media goed in de gaten! 

ADE is één van de meest bezochte evenementen in Amsterdam, maar helaas kan niet iedereen hieraan meedoen; veel mensen met een beperking vinden dit evenement te druk en blijven liever thuis. “Door mijn spasme voel ik me op grote evenementen vaak bekeken en kan ik niet mezelf zijn, vaak wordt er gedacht dat ik dronken ben, hierdoor wordt ik zelfs weleens geweigerd.”

Om deze reden is De Special Social Club aanwezig tijdens de afsluiter van ADE; het ADE Hangover Festival. Ons concept wordt toegepast om de toegankelijkheid en inclusie binnen het festival te bevorderen door de volgende faciliteiten:

• Een aanliggende prikkelarme ruimte
• E
en aparte toegankelijke ingang
• Een happiness team
• Een vette (en inclusieve) programmering, bestaande uit talentvolle DJ’s die normaal niet zo snel een podium krijgen.

Het doel van de stage is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Zo verlagen ze de drempels tot deelname aan festivals voor mensen met een beperking of iedereen die dit normaal ‘spannend’ vindt. 

Onze stage gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid; het gaat erom een omgeving te creëren waarin iedereen zich veilig, geaccepteerd en gezien voelt.