Een veiligere dansvloer

Hoe maken we de dansvloer veilig en inclusief?

De Special Social Club was te gast bij het programma ‘ClubEthics X Pakhuis De Zwijger’, om te praten over een veiligere dansvloer. Initiatiefnemer Stichting Nachtburgemeester  Amsterdam ontwikkelde het programma ClubEthics, dat de verantwoordelijkheid voor sociale veiligheid en inclusie bij de clubs legt. Jil en Annabelle waren aanwezig om hun ervaringen en expertise te delen op het gebied van toegankelijkheid en de drempels die mensen met een beperking ervaren. 

Onze belangrijkste boodschap? Inclusie begint bij een bewuste maatschappij, waar rekening wordt gehouden met elkaar en de verschillende behoeftes. Denk hierbij ook aan mensen met ‘onzichtbare’ beperkingen die je niet op het eerste oog herkent. Vaak heeft deze doelgroep iets meer tijd nodig en raakt sneller overprikkeld. Door onwetendheid wordt hier vaak met verbazing of onbegrip op situaties gereageerd. Heb geduld, wees behulpzaam en probeer je in te leven in een ander.

Daarnaast begint toegankelijk niet alleen bij de locatie zelf, ook de website moet toegankelijk zijn voor mensen met een audio- en/of visuele beperking en beschikken over de juiste informatie.

Zodat iedereen kan feesten zonder beperkingen!