De Special Social Club bestaat 1 jaar!

November is onze jubileummaand. De Special Social Club: 1 jaar! Op 17 november 2018 gaf Stichting De Special Social Club haar eerste feest in Sociëteit Sexyland. Daarna was de stichting een feit en werd de oprichting van De Special Social Club door iedereen opgepakt en enthousiast ontvangen. Sindsdien is er veel gebeurd en kunnen we terugkijken op een mooi jaar waar de stichting veel ontwikkelingen heeft meegemaakt. Een goed moment om een paar highlights op een rijtje te zetten: 

  • Wij hebben al 7 geweldige edities van De Special Social Club mogen houden in Amsterdam. Vanaf augustus dit jaar hebben we ook een nieuwe thuisbasis: Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.
  • De Special Social Club is nu ook regelmatig buiten Amsterdam te vinden. Wij hebben een basis in de Woolloomooloo in Utrecht. Op 30 november aanstaande vindt daar de derde editie plaats.
  • Tijdens de Amsterdam Marathon deden 40 personen met en zonder beperking mee aan de Special Social Club 8KM Run en haalden samen een mooi geldbedrag op voor de stichting.
  • Wij waren te vinden op diverse festivals: Mini Milkshake, FrankLin Festival en Into The Woods Festival. 

Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de fantastische steun van sponsoren en vrijwilligers die zich blijven inzetten. Wij kijken uit naar aankomend jaar!

ADE is één van de meest bezochte evenementen in Amsterdam, maar helaas kan niet iedereen hieraan meedoen; veel mensen met een beperking vinden dit evenement te druk en blijven liever thuis. “Door mijn spasme voel ik me op grote evenementen vaak bekeken en kan ik niet mezelf zijn, vaak wordt er gedacht dat ik dronken ben, hierdoor wordt ik zelfs weleens geweigerd.”

Om deze reden is De Special Social Club aanwezig tijdens de afsluiter van ADE; het ADE Hangover Festival. Ons concept wordt toegepast om de toegankelijkheid en inclusie binnen het festival te bevorderen door de volgende faciliteiten:

• Een aanliggende prikkelarme ruimte
• E
en aparte toegankelijke ingang
• Een happiness team
• Een vette (en inclusieve) programmering, bestaande uit talentvolle DJ’s die normaal niet zo snel een podium krijgen.

Het doel van de stage is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Zo verlagen ze de drempels tot deelname aan festivals voor mensen met een beperking of iedereen die dit normaal ‘spannend’ vindt. 

Onze stage gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid; het gaat erom een omgeving te creëren waarin iedereen zich veilig, geaccepteerd en gezien voelt.