Nieuw platform: Special Social Connect

Hét nieuwe en sociale platform is live!

Gelukkig is er weer zicht op meer vrijheid en kunnen er binnenkort weer fysieke evenementen plaatsvinden. Om al deze evenementen in kaart te brengen, presenteert De Special Social Club met trots het nieuwe platform: Special Social Connect! 

Special Social Connect is een online platform met een gecentraliseerde agenda, waarin (online) evenementen en activiteiten voor mensen met een beperking in Nederland worden weergeven. Dit zijn evenementen of activiteiten die georganiseerd worden door zorginstellingen of stichtingen die zich inzetten voor mensen met een beperking.

Met het online platform willen wij zoveel mogelijk mensen met een beperking bereiken die op zoek zijn naar een omgeving waarin zij zichzelf kunnen zijn, zich vrij voelen, vrienden kunnen maken en tot slot een dag/avond van hun leven beleven.

Met het nieuwe platform willen we onze community uitbouwen tot het sociaalste platform van Nederland waar iedereen uitgenodigd wordt op de (online) dansvloer, kom je ook?

Let's Re-Connect!

ADE is één van de meest bezochte evenementen in Amsterdam, maar helaas kan niet iedereen hieraan meedoen; veel mensen met een beperking vinden dit evenement te druk en blijven liever thuis. “Door mijn spasme voel ik me op grote evenementen vaak bekeken en kan ik niet mezelf zijn, vaak wordt er gedacht dat ik dronken ben, hierdoor wordt ik zelfs weleens geweigerd.”

Om deze reden is De Special Social Club aanwezig tijdens de afsluiter van ADE; het ADE Hangover Festival. Ons concept wordt toegepast om de toegankelijkheid en inclusie binnen het festival te bevorderen door de volgende faciliteiten:

• Een aanliggende prikkelarme ruimte
• E
en aparte toegankelijke ingang
• Een happiness team
• Een vette (en inclusieve) programmering, bestaande uit talentvolle DJ’s die normaal niet zo snel een podium krijgen.

Het doel van de stage is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Zo verlagen ze de drempels tot deelname aan festivals voor mensen met een beperking of iedereen die dit normaal ‘spannend’ vindt. 

Onze stage gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid; het gaat erom een omgeving te creëren waarin iedereen zich veilig, geaccepteerd en gezien voelt.