Vrienden van De SSC Online Bijeenkomst

De Special Social Club is erg dankbaar voor de steun van onze vrienden van de stichting.  Wij vertellen je graag meer over onze stichting en ons werk. Wat zijn de toekomst plannen? En wil je de sfeer proeven van onze (online) evenementen? Wij nodigen je van harte uit voor onze Vrienden van De SSC online bijeenkomst!

Op donderdag 6 mei, om 18:00 organiseert het bestuur van De Special Social Club de Vrienden van de SSC online bijeenkomst. Hier blikken we terug op het bewogen jaar van 2020 en vertellen we je over onze toekomstplannen. Tevens laten wij je kennis maken met de doelgroep middels leuke filmpjes.

De online donateurs bijeenkomst is via Zoom en het zal een uur duren. Meld je aan via het aanmeldformulier en ontvang een inlog link om deel te nemen. 

ADE is één van de meest bezochte evenementen in Amsterdam, maar helaas kan niet iedereen hieraan meedoen; veel mensen met een beperking vinden dit evenement te druk en blijven liever thuis. “Door mijn spasme voel ik me op grote evenementen vaak bekeken en kan ik niet mezelf zijn, vaak wordt er gedacht dat ik dronken ben, hierdoor wordt ik zelfs weleens geweigerd.”

Om deze reden is De Special Social Club aanwezig tijdens de afsluiter van ADE; het ADE Hangover Festival. Ons concept wordt toegepast om de toegankelijkheid en inclusie binnen het festival te bevorderen door de volgende faciliteiten:

• Een aanliggende prikkelarme ruimte
• E
en aparte toegankelijke ingang
• Een happiness team
• Een vette (en inclusieve) programmering, bestaande uit talentvolle DJ’s die normaal niet zo snel een podium krijgen.

Het doel van de stage is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Zo verlagen ze de drempels tot deelname aan festivals voor mensen met een beperking of iedereen die dit normaal ‘spannend’ vindt. 

Onze stage gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid; het gaat erom een omgeving te creëren waarin iedereen zich veilig, geaccepteerd en gezien voelt.