#onbeperktFeest Dutch Grand Prix

De Special Social Club op de Grand Prix!

Op 3 september 2021 was het dan eindelijk weer zo ver: de Grand Prix werd na 36 jaar weer in Zandvoort georganiseerd. Wat kwam het opgebouwde enthousiasme van 36 jaar tot uiting dit weekend. Het was een weekend vol trots en vreugde. Met als klapper op de vuurpijl onze eigen Max Verstappen die nummer 1 werd. En bij dit allen was De Special Social Club ook aanwezig! 
 
We zijn heel blij dat we onderdeel mochten zijn van #OnbeperktFeest en mee mochten als ‘entertainment’ team met HandicapNL en NPRU bij de Dutch Grand Prix. Zij zetten zich in om festivals  toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Iets dat ook bij De Speciaal Sociaal Club hoog in het vaandel staat. Wij geloven dat dansen, sporten en sociale interacties basisrechten zijn voor iedereen, ook voor mensen met beperkingen. De stichting maakt geen onderscheid in soorten beperkingen. Motto van de stichting is: “If you have a body, you are a dancer and if you are a dancer, we see you on the dancefloor!” Dit soort evenementen zijn daarom zo ontzettend belangrijk voor de toegankelijkheid en de inclusie in de maatschappij. Wij boden een plek voor mensen met een beperking waar ze zich op hun gemak voelden. Wat hebben zij en wij genoten van dit weekend! On to the next one!

ADE is één van de meest bezochte evenementen in Amsterdam, maar helaas kan niet iedereen hieraan meedoen; veel mensen met een beperking vinden dit evenement te druk en blijven liever thuis. “Door mijn spasme voel ik me op grote evenementen vaak bekeken en kan ik niet mezelf zijn, vaak wordt er gedacht dat ik dronken ben, hierdoor wordt ik zelfs weleens geweigerd.”

Om deze reden is De Special Social Club aanwezig tijdens de afsluiter van ADE; het ADE Hangover Festival. Ons concept wordt toegepast om de toegankelijkheid en inclusie binnen het festival te bevorderen door de volgende faciliteiten:

• Een aanliggende prikkelarme ruimte
• E
en aparte toegankelijke ingang
• Een happiness team
• Een vette (en inclusieve) programmering, bestaande uit talentvolle DJ’s die normaal niet zo snel een podium krijgen.

Het doel van de stage is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Zo verlagen ze de drempels tot deelname aan festivals voor mensen met een beperking of iedereen die dit normaal ‘spannend’ vindt. 

Onze stage gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid; het gaat erom een omgeving te creëren waarin iedereen zich veilig, geaccepteerd en gezien voelt.