Informatie voor begeleiders

Hier vind je alle informatie over stichting De Special Social Club. De veiligheid van onze doelgroep stellen wij als hoogste prioriteit. Hierbij hoort een goede vertrouwensband met zowel de doelgroep als de ouders en/of begeleiders. 

Hoe De Special Social Club omgaat met de veiligheid, lees je in het veiligheidsbeleid.  

Veelgestelde vragen

Wat doet De Special Social Club? 

De Special Social Club organiseert evenementen en activiteiten voor mensen met een beperking in Nederland. Hierbij willen wij een omgeving creëren waar mensen met een beperking zichzelf kunnen zijn, zich vrij voelen, vrienden kunnen maken en tot slot een dag/avond van hun leven beleven. 

Tevens heeft de stichting De Special Social Sport Club opgericht om meer mensen met een beperking aan het sporten te krijgen. Diverse sportevenementen worden georganiseerd en er wordt deelgenomen aan reguliere sportwedstrijden. 

Daarnaast is het doel van De Special Social Club is om hét sociale platform te zijn voor mensen met een beperking in Nederland. De Special Social Connect is een online platform met een gecentraliseerde agenda, waarin (online) evenementen en activiteiten voor mensen met een beperking in Nederland worden weergeven. Dit zijn evenementen of activiteiten die georganiseerd worden door zorginstellingen of stichtingen die zich inzetten voor mensen met een beperking. 

 

Welke evenementen worden er georganiseerd?

Op dit moment organiseert De Special Social Club alleen nog online evenementen, zoals online bingo’s, quizzen en workshops. Dit zijn gratis evenementen via Zoom. 

De Special Social Club organiseert feesten in Amsterdam en Utrecht. Wanneer het weer mogelijk is, zullen wij uitbreiden naar Rotterdam en Leiden. Naast de feesten worden er ook kleinschalige evenementen georganiseerd met leuke activiteiten zoals bingo, silent disco en ping-pong middagen. 

Met De Special Social Sport Club worden er sportevenementen georganiseerd, zoals sport-clinics of deelnemen aan reguliere sportwedstrijden. 

In de agenda vind je de aankomende evenementen. Aanmelden voor de (online) evenementen kan door een mail te sturen naar info@despecialsocialclub.nl

 

Door wie is De Special Social Club opgericht? 

De Special Social Club is ontstaan door drie goede vrienden, Hugo, Karel en Koos, uit Amsterdam. Bob, de broer van Hugo, heeft PDD-NOS en uit zijn ervaringen kwam naar voren dat het aanbod aan evenementen niet toereikend is. De evenementen die georganiseerd worden zijn vanuit een goed hart georganiseerd en met de beste bedoelingen, desalniettemin worden ze vaak als ‘saai’ ervaren. Helaas biedt het normale uitgaansleven ook geen uitkomst, veel uitgaansgelegenheden zijn niet toegankelijk voor mensen met een beperking. Daarbij voelen veel mensen met een beperking zich bekeken en onveilig. 

De drie mannen geloven dat dansen, sporten en sociale interacties basisrechten zijn voor iedereen. Daarom organiseerden zij een feest in Amsterdam voor mensen met een beperking. Wegens het grote succes en de grote behoefte is in 2018 De Special Social Club ontstaan. 

 

Is de Special Social Club een erkend goed doel? 

De Special Social Club is een Erkend Goed Doel en voldoet aan de eisen van toezichthouder Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Het CBF kent de Erkenning toe en controleert goede doelen op strenge kwaliteitseisen. 

Tevens beschikt De Special Social Club sinds april 2019 over een ANBI-verklaring, die garandeert dat de Belastingdienst Stichting De Special Social Club erkent als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). 

 

Voor wie is De Special Social Club? 

De Special Social Club is er voor mensen met een beperking in Nederland, hierin maken wij geen onderscheidt in beperkingen. Iedereen is welkom! Wij zijn er voor hen die behoefte hebben aan sociale interacties, die zich eenzaam voelen of soms niet meekomen met gewone activiteiten van het dagelijks leven.

Om ervoor te zorgen dat verschillende groepen van mensen met een beperking goed samengaat, worden er veel vrijwilligers ingezet. Zij zorgen ervoor dat iedereen zich comfortabel voelt en dat er een fijne sfeer hangt. 

 

Hoe wordt er rekening gehouden met iedereen? 

Ja, samen met de ambassadeurs wordt er zorgvuldig gekeken naar de behoeftes van de doelgroep. Zo zijn de locaties centraal gelegen en rolstoeltoegankelijk. Er is altijd een ‘afkoelruimte’ aanwezig, waar mensen even kunnen bijkomen wanneer ze te veel prikkels ervaren. Door middel van voldoende vrijwilligers wordt ervoor gezorgd dat iedereen zich betrokken voelt. Tot slot luisteren we naar de deelnemers

 

Wie zijn de vrijwilligers? 

De vrijwilligers hebben verschillende achtergronden, maar met hetzelfde doel: iedereen verdient dezelfde rechten. Onze vrijwilligers zijn gemotiveerd en voelen een connectie met onze doelgroep, waardoor er een fijne, persoonlijke en positieve connectie ontstaat. Daarbij staat voorop dat zij gepast gedrag moeten vertonen en de verantwoordelijkheid moeten dragen over de doelgroep. 

Aangezien zij met een kwetsbare doelgroep werken, gaan wij zeer zorgvuldig om met de wervingsprocedure van de vrijwilligers. Dit gaat aan de hand van gesprekken, het aanvragen van een VOG, ondertekenen van gedragscode.

In het vrijwilligersbeleid vind je alle informatie. 

 

Hoe gaan jullie om met de veiligheid? 

De Special Social Club stelt de veiligheid van haar kwetsbare doelgroep, mensen met een beperking, als hoogste prioriteit. Alle maatregelen zijn opgesteld in een veiligheidsbeleid waar alle leden van De Special Social Club zich aan dienen te houden.

Tijdens de evenementen en sportactiviteiten zijn er altijd veel vrijwilligers aanwezig, om te zorgen dat er een fijne en veilige sfeer hangt en waarbij iedereen zich comfortabel voelt. Tenminste twee vrijwilligers zijn aanwezig met een geldige EHBO-certificaat en hebben nuchter dienst, zo is de stichting in staat om eerste hulp te verlenen bij ongevallen tijdens de evenementen. Daarnaast staat er bij de feesten altijd bewaking om de veiligheid te waarborgen. De stichting heeft huisregels opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden.

 


Hoe gaan jullie om met het Covid-19 virus? 

De Special Social Club volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend en volgen altijd de richtlijnen van het RIVM. Er wordt daarom ook altijd rekening gehouden met 1,5 meter afstand en zijn er, tijdens de activiteiten, altijd voldoende mondkapjes en desinfecterende handgel aanwezig. Wij hopen dat de vaccinaties voorspoedig lopen, zodat fysieke evenementen weer mogelijk zijn! 

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier.