Het Special Social Club benefietgala 2023 was een groot succes!

In één woord; WAUW! Het Benefietgala 2023 in het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky heeft al onze verwachtingen overtroffen.
Een zaal vol geweldige mensen die allemaal op hun eigen manier een steentje bijdragen aan een inclusievere maatschappij.

Onze ambassadeur Tessa vertelde in haar speech; ‘Mijn wens was dat er een plek zou komen, waar niemand zich hoeft te schamen voor wie hij is en waar je kunt zijn wie je bent’. Tess vertelde hoe blij ze was nu onderdeel te zijn van De Special Social Club.

Dankzij deze bijzondere avond kunnen wij ervoor blijven zorgen dat mensen met een beperking onbeperkt kunnen genieten van het leven en plezier kunnen beleven!

ADE is één van de meest bezochte evenementen in Amsterdam, maar helaas kan niet iedereen hieraan meedoen; veel mensen met een beperking vinden dit evenement te druk en blijven liever thuis. “Door mijn spasme voel ik me op grote evenementen vaak bekeken en kan ik niet mezelf zijn, vaak wordt er gedacht dat ik dronken ben, hierdoor wordt ik zelfs weleens geweigerd.”

Om deze reden is De Special Social Club aanwezig tijdens de afsluiter van ADE; het ADE Hangover Festival. Ons concept wordt toegepast om de toegankelijkheid en inclusie binnen het festival te bevorderen door de volgende faciliteiten:

• Een aanliggende prikkelarme ruimte
• E
en aparte toegankelijke ingang
• Een happiness team
• Een vette (en inclusieve) programmering, bestaande uit talentvolle DJ’s die normaal niet zo snel een podium krijgen.

Het doel van de stage is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Zo verlagen ze de drempels tot deelname aan festivals voor mensen met een beperking of iedereen die dit normaal ‘spannend’ vindt. 

Onze stage gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid; het gaat erom een omgeving te creëren waarin iedereen zich veilig, geaccepteerd en gezien voelt.