De Special Social Run

De Special Social Run tijdens Amsterdam Marathon 2021

Tijdens de 45e editie van de Amsterdam Marathon deden maar liefst 38 vrijwilligers en mensen met een beperking mee met de Amsterdam Marathon. Hiermee lieten wij zien dat iedereen, inclusief onze doelgroep, kan deelnemen aan grote sportevenementen! Vrijwilligers en onze deelnemers werden gekoppeld om samen de finish te halen. Dit was een groot succes en wij kregen veel enthousiaste berichten, waaronder: 

“Mag ik je trouwens enorm bedanken voor vandaag! Heb door jou dat ik ook best trots op mezelf ben. Dat had ik nog niet eerder. Je hebt me enorm gemotiveerd, dat begon vanmorgen al voordat ik wegging thuis. Ik ben je echt dankbaar!”

Daarnaast was het een groot succes dat we met alle vrijwilligers een waanzinnig sponsorbedrag hebben opgehaald van maar liefst €8.000! Hier zijn wij onwijs trots op en wij zijn ontzettend dankbaar voor al het support! Met dit bedrag gaan wij komend jaar de sportactiviteiten financieren. 

De inclusieve sfeer, het doorzettingsvermogen en vooral het plezier dat iedereen uitstraalde liet weer zien hoe belangrijk ons werk is. De Special Social Club zorgt voor een wereld zonder beperkingen, waarin iedereen zich onderdeel voelt van de maatschappij.

Aftermovie Special Social Run 2021

ADE is één van de meest bezochte evenementen in Amsterdam, maar helaas kan niet iedereen hieraan meedoen; veel mensen met een beperking vinden dit evenement te druk en blijven liever thuis. “Door mijn spasme voel ik me op grote evenementen vaak bekeken en kan ik niet mezelf zijn, vaak wordt er gedacht dat ik dronken ben, hierdoor wordt ik zelfs weleens geweigerd.”

Om deze reden is De Special Social Club aanwezig tijdens de afsluiter van ADE; het ADE Hangover Festival. Ons concept wordt toegepast om de toegankelijkheid en inclusie binnen het festival te bevorderen door de volgende faciliteiten:

• Een aanliggende prikkelarme ruimte
• E
en aparte toegankelijke ingang
• Een happiness team
• Een vette (en inclusieve) programmering, bestaande uit talentvolle DJ’s die normaal niet zo snel een podium krijgen.

Het doel van de stage is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Zo verlagen ze de drempels tot deelname aan festivals voor mensen met een beperking of iedereen die dit normaal ‘spannend’ vindt. 

Onze stage gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid; het gaat erom een omgeving te creëren waarin iedereen zich veilig, geaccepteerd en gezien voelt.