Feestteam in Rotterdam! Iets voor jou?

Word jij onderdeel van ons Rotterdam Feestteam?

Een dansvloer waar iedereen zich veilig en zichzelf voelt, waar je gezien wordt en waar je je even kunt terugtrekken als je dat nodig hebt, waar iedereen naar binnen kan ongeacht zijn beperking en waar we met zijn alle helemaal los gaan. Om met onze inclusieve feesten de uitbreiding naar Rotterdam te kunnen realiseren zijn wij opzoek naar een geweldig feestteam in deze regio die samen met Lora Oudenaller de leukste inclusieve feesten zullen neerzetten!

Dit houdt het feestteam in:

De Special Social Club feesten worden georganiseerd in WORM Rotterdam. Als feestteam zal je een netwerk opbouwen en onderhouden in Rotterdam, door zowel fysiek als online contact te houden met woongroepen & andere stichtingen. Je zorgt dat de doelgroep op de hoogte is van de feestjes en dat er genoeg vrijwilligers aanwezig zijn. Hier nemen we je natuurlijk helemaal in mee tijdens de onboarding!

• Je bent verantwoordelijke voor de uitvoer van 3-4 feesten per jaar
• Netwerk binnen woongroepen en stichtingen in Rotterdam opbouwen/onderhouden
• Werving van doelgroep en vrijwilligers

Dit is het team:

Ik ben Lora, ik woon sinds kort in Rotterdam en ben onlangs gestart als vrijwilliger bij de Special Social Club! Zelf heb ik een tijdje in de gehandicaptenzorg gewerkt daarom weet ik hoe belangrijk het voor de doelgroep is om te kunnen genieten van de vrije tijd. De Special Social Club spreekt mij ontzettend aan omdat zij als community zorgen voor fijne, toegankelijke feesten waar iedereen welkom is! Zowel mensen met een fysieke of lichamelijke als reguliere feestgangers! 

Voor de stad Rotterdam ben ik op zoek naar 2 jonge, enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor het feestteam!Ik ben op zoek naar mensen die al een netwerk hebben in Rotterdam en de stad en de mensen wat beter kennen. Iemand die enthousiast, sociaal en gevoel voor humor heeft zou top zijn.. 🙂

Ben je enthousiast?

annabelle@despecialsocialclub.nl

Heb je vragen of wil je je gelijk aanmelden voor ons Feestteam? Neem dan contact op met Operationeel Manager Annabelle Koeleman. 

ADE is één van de meest bezochte evenementen in Amsterdam, maar helaas kan niet iedereen hieraan meedoen; veel mensen met een beperking vinden dit evenement te druk en blijven liever thuis. “Door mijn spasme voel ik me op grote evenementen vaak bekeken en kan ik niet mezelf zijn, vaak wordt er gedacht dat ik dronken ben, hierdoor wordt ik zelfs weleens geweigerd.”

Om deze reden is De Special Social Club aanwezig tijdens de afsluiter van ADE; het ADE Hangover Festival. Ons concept wordt toegepast om de toegankelijkheid en inclusie binnen het festival te bevorderen door de volgende faciliteiten:

• Een aanliggende prikkelarme ruimte
• E
en aparte toegankelijke ingang
• Een happiness team
• Een vette (en inclusieve) programmering, bestaande uit talentvolle DJ’s die normaal niet zo snel een podium krijgen.

Het doel van de stage is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Zo verlagen ze de drempels tot deelname aan festivals voor mensen met een beperking of iedereen die dit normaal ‘spannend’ vindt. 

Onze stage gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid; het gaat erom een omgeving te creëren waarin iedereen zich veilig, geaccepteerd en gezien voelt.