Expositie JOY

Het eerste avondfeest in Rotterdam!

De afgelopen weken is het team van De Special Social Club druk bezig geweest met het opzetten van de eerste toegankelijke tentoonstelling genaamd Expositie JOY.  We waren ongelofelijk trots op het resultaat, mede dankzij de talentvolle kunstenaars. 

De expositie was van 1 t/m 22 november te zien in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

Expositie JOY
Een diversiteit aan euforische ervaringen die je kunt beleven met verschillende zintuigen. Je wordt meegenomen in de JOY van kleuren, geuren en materialen. Laat je blije en positieve emoties maar stromen, iedereen is welkom! Door voelbare kunst, goede audio, het gebruik van geuren en kunst op verschillende hoogtes, is de expo voor iedereen toegankelijk.

The story behind JOY:
Expositie JOY is geïnspireerd op verschillende belevingen van geluk en tot stand gekomen door vele talentvolle kunstenaars met een bijzonder verhaal. JOY representeert kracht, geen medelijden en kijkt naar ieder zijn talent. Voor de expositie bezochten wij verschillende ateliers waaronder; Galerie Atelier Herenplaats & De Wijde Doelen en werken wij samen met Manuel Pezaro Poelstra, opgegroeid in een museum aan huis en zoon van een kunstenares.

ADE is één van de meest bezochte evenementen in Amsterdam, maar helaas kan niet iedereen hieraan meedoen; veel mensen met een beperking vinden dit evenement te druk en blijven liever thuis. “Door mijn spasme voel ik me op grote evenementen vaak bekeken en kan ik niet mezelf zijn, vaak wordt er gedacht dat ik dronken ben, hierdoor wordt ik zelfs weleens geweigerd.”

Om deze reden is De Special Social Club aanwezig tijdens de afsluiter van ADE; het ADE Hangover Festival. Ons concept wordt toegepast om de toegankelijkheid en inclusie binnen het festival te bevorderen door de volgende faciliteiten:

• Een aanliggende prikkelarme ruimte
• E
en aparte toegankelijke ingang
• Een happiness team
• Een vette (en inclusieve) programmering, bestaande uit talentvolle DJ’s die normaal niet zo snel een podium krijgen.

Het doel van de stage is om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Zo verlagen ze de drempels tot deelname aan festivals voor mensen met een beperking of iedereen die dit normaal ‘spannend’ vindt. 

Onze stage gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid; het gaat erom een omgeving te creëren waarin iedereen zich veilig, geaccepteerd en gezien voelt.